A termelő

Király Zoltán vagyok, a Király Méhészet vezetője. Gyermekkorom óta foglalkoztat a méhészet. Rajongásomat látva szüleim 12 éves koromban megajándékoztak egy méhcsaláddal. Lelkes ifjú méhészként ezzel az egyetlen méhcsaláddal vándoroltam a helyi méhészekkel, hogy ellessem a méhészet fortélyait. A komolyabb szintű méhészkedést 1996-ban kezdtem el. 1999-ben méhész szakképesítést, majd 2000-ben méhészmester fokozatot szereztem.

Méhészetemben kezdettől fogva rakodó rendszert használok, amivel eredményesebben tudok fajtamézeket termelni. Jelenleg 150 méhcsaláddal dolgozom. A piacra kerülő mézek a nemzetközi vándorlási lehetőségeket kihasználva a Kárpát–medencéből származnak. Kínálatomban általában 10-12 különböző fajtaméz szerepel. A méz mellett virágport, propoliszt, méhpempőt és virágporos készítményeket is kínálok vásárlóimnak. A megtermelt mézet kezdetben kizárólag nagykereskedőkön keresztül értékesítettem, csak jóval később kezdtem el mézeimet üvegbe töltve is árusítani. Mára már a méhészetemben termelt mézek túlnyomó részét kiszerelt formában közvetlenül a fogyasztónak értékesítem.

Célom, hogy megfizethető áron biztosítsak vásárlóimnak kiváló minőségű, vegyszermentes méhészeti termékeket annak érdekében, hogy ezek a kitűnő természetes táplálékok minél több ember számára elérhetőek legyenek.